Studiehulp

Voor kinderen van de basisschool

Wanneer je kind vastloopt, heb je daar als ouder zorgen over. Je wilt zo goed mogelijk helpen, maar ondanks het harde werken van het kind en alle inspanningen op school en thuis, wil het maar niet lukken. Dit levert vaak frustratie op, zowel bij het kind als bij de ouder.

Als ouder wil je graag, dat je kind goed leert, goede resultaten haalt, maar vooral ook dat je kind lekker in zijn vel zit, zelfvertrouwen heeft en zich goed kan ontwikkelen.

Meestal begint ondersteuning en hulp op school met extra lezen, thuis lezen, thuis tafeltjes oefenen. Vaak heeft dit maar weinig resultaat.

Ik bied uw kind hulp door het anders aan te pakken dan op school. Ik ga met uw kind op een praktische manier aan de slag waardoor leren anders benaderd wordt en ook (weer) leuk kan worden.

Individuele aandacht en begeleiding zijn hierin krachtig.

Leren door te doen, actief, zelf ontdekken en ervaren helpt.

Huiswerkbegeleiding voor middelbare scholieren:

Veel jongeren hebben een druk leven met school, sporten en vrienden. Dan is het moeilijk om een goede balans in de week te hebben en je huiswerk ook nog ‘even’ te doen. Niet iedere jongere is even goed in het plannen van zijn/haar huiswerk en zeker niet in combinatie met alle andere leuke dingen die ook moeten. Als ouder heb je er je handen vol aan om je kind te helpen met het indelen, plannen en leren van alle activiteiten en huiswerk. Daar kan ik u en uw kind bij helpen. We kunnen het dan hebben over de weekplanning, motivatie om te leren, leerstrategie├źn, snellezen, tekstbegrip, woordjes leren, mindmappen en nog veel meer. Het gaat dus over leren leren en welke plek school heeft in het dagelijks leven.